picture

Srovnání tepelných čerpadel

  • ico
  • blog
  • Příspěvek: Srovnání tepelných čerpadel

8.9.2021

picture

Aby koupací sezóna vašeho bazénu neskončila s posledním tropickým dnem, je třeba ho vybavit tepelným čerpadlem. Pak si můžete užívat příjemně teplé vody během prvních jarních dní i babího léta a využijete potenciál vašeho domácího koupaliště na maximum. Mezi jedničky na trhu patří tepelná čerpadla Mr. Silence a Fuego. V dnešním článku vám přenášíme jejich velké srovnání.

Špičková kvalita, úspora i ohled na životní prostředí

Obě čerpadla patří mezi prvotřídní produkty, při jejichž nákupu nešlápnete vedle. Mají několik společných vlastností:

  • obě jsou extrémně tichá (vydávají podobný hluk jako lednička ve vaší kuchyni), takže nebudou nijak narušovat váš pobyt u vody.
  • Mimo to jsou odolná vůči chladu i ostatním povětrnostním podmínkám, nemusí se tedy na zimu schovávat.
  • Mr. Silence i Fuego nabízejí stejné možnosti vytápění,
  • maximální teplotu 43 °C,
  • zapojení na 230 V,
  • uživatelsky přívětivý dotykový displej
  • a elegantní černé provedení.

Za zmínku stojí i ekologický aspekt: chladivo R32 použité v obou přístrojích funguje na bázi difluorometanu a má až o 78 procent nižší emise CO2 než běžné typy chladiva R410 a R404A. Kromě toho jsou obě srovnávané varianty úsporné. Zvolíte-li Fuego, ušetříte až 80 procent energie, Mr. Silence dokonce nabízí úsporu až 93 procent. Tam, kde konvenční tepelné čerpadlo běží na plný výkon, tepelná čerpadla Mr. Silence a Fuego se přizpůsobují teplotním výkyvům vody a prostředí, čímž šetří energii, a tím i vaše peníze.

Tady ale podobnost končí, každé ze zmiňovaných čerpadel se totiž hodí do jiných podmínek.

Vybírejte podle velikosti bazénu

Při výběru vhodného tepelného čerpadla hraje hlavní roli jeho umístění. Máte-li nadzemní bazén nebo vířivku, volte tepelné čerpadlo Fuego. To je určené pro bazény do velikosti 20 m³. Vlivem použitých materiálů je možné tento model používat i v bazénech se slanou vodou až do koncentrace 4 g / l. Prostorově úsporné provedení čerpadla (50 cm ze čtyř stran) ušetří místo ve vaší odpočinkové zóně.

Máte bazén o rozloze 5 až 80 m³? Pak potřebujete tepelné čerpadlo Mr. Silence. Tento tichý pomocník udrží vaši vodu teplou i při venkovních teplotách do -10 °C, takže koupací sezónu můžete mít téměř po celý rok. Pohodlné ovládání umožňuje propojení s chytrým telefonem pomocí wifi.

Výkon tepelného čerpadla

Už víte, která z možností se hodí pro vaše účely? Potom zbývá ještě zvolit optimální výkon vybraného čerpadla. Fuego se prodává ve variantě 3,5 kW, která se hodí pro vířivky a nejmenší rozměry bazénů. Pro klasické bazény do 20 m³ volte výkon 5,6 kW. Tepelné čerpadlo Mr. Silence nabízí sedm variant v rozmezí 7 až 28 kW.

Potřebujete poradit s výběrem? Kontaktujte nás, společně vybereme to nejlepší řešení.